december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Wat is een egaline vloer?

Egaline is een droge mortel product wat verkocht wordt in zakken van 25 kg. Je gebruikt egaline voor het egaliseren van een betonvloer die normaal belast wordt, hiermee is egaline perfect geschikt voor thuisgebruik. Daarnaast kan egaline ook in combinatie met vloerverwarming gebruikt worden, wat een groot voordeel is.

Waarom egaline gebruiken?

Wanneer de ruwe betonvloer oneffenheden kent en je wilt een gietvloer nemen, dan zal de ondergrond allereerst geëgaliseerd moeten worden. Voor dit egaliseren kan men gebruikmaken van egaline. Om goed te hechten zal de vloer vanzelfsprekend eerst schoongemaakt en stofvrij gemaakt moeten worden. Is de ondergrond vochtig geweest tijdens het reinigen? Laat dan eerst goed uitdrogen.

Vervolgens dient de vloer behandeld te worden met een hechtmiddel. Is dit hechtmiddel aangebracht, dan kan klaargemaakte mortel op de vloer aangebracht worden – houd je hierbij volledig aan de procedure van de gebruiksaanwijzing. Zo kan egaline uitsluitend op een stenen of betonvloer aangebracht worden en niet op hout, of industrievloeren, of vloeren die vaak te maken krijgen met vocht.

Zoals de meeste betonproducten hardt egaline snel uit. Houd er rekening mee dat je binnen uiterlijk een half uur de egaline over de vloer verspreid moet hebben, zodat het geen kans krijgt uit te drogen. 

Egaline als eindproduct?

Niet iedereen gebruikt egaline als voorbehandeling van bijvoorbeeld een gietvloer. Sommigen kiezen ervoor om na het egaliseren de “egaline-vloer” na de drogingstijd te behandelen met betonverf (in een eigen gekozen kleur) en het hierbij te laten, want eenmaal met betonverf behandeld is de vloer ook op deze wijze te gebruiken en hoef je helemaal niet per se een dure vloer te laten gieten! Het is maar net waar je zelf voor kiest. Je kunt egaline online kopen bij de betonspecialist.