december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

5 redenen om voor een gietvloer te kiezen

5 redenen om voor een gietvloer te kiezen

5 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Als jij een nieuwe vloer nodig hebt, dan is er keuze genoeg, maar met een gietvloer maak je nooit een verkeerde. Gietvloeren hebben een groot aantal kenmerken waardoor ze zich onderscheiden van andere vloeren en jouw gebruiksgemak en comfort bieden. Gietvloeren worden – zoals de naam al doet vermoeden – op je vloer gegoten. Ze worden vloeibaar aangebracht, vaak in een aantal lagen en vormen zo een ononderbroken en dunne laag op je ondervloer. Hier vind je 5 redenen waarom je deze keer voor een gietvloer kiest.

1.   Een gietvloer is hygiënisch en hypoallergeen

Omdat gietvloeren vloeibaar worden aangebracht tot ze de gehele vloer bedekken bevatten ze geen naden. Daardoor zijn ze erg gemakkelijk schoon te houden en hygiënisch. Er zijn geen plekken waar vuil en vocht achter kan blijven en omdat het materiaal vochtafstotend is, kan er ook niets de vloer in trekken. Om deze redenen vind je vaak gietvloeren in ziekenhuizen. Ook voor mensen met allergieën is de gietvloer ideaal. Haren, stof, huisstofmijt en andere deeltjes kunnen zich niet vestigen en veeg je zo op met een bezem of stofzuiger.

2.   Het uiterlijk is niet te evenaren

Gietvloeren worden aangeboden in een groot aantal uitvoeringen. Allereerst heb je de keuze uit alle RAL-kleuren of een combinatie daarvan. Je kunt patronen toevoegen, afbeeldingen in je vloer laten verwerken en hem dan mat of glans laten afwerken. Er zijn ook gietvloeren met een betonlook of met een zandkleur voor een natuurlijke en warme uitstraling. Omdat het één geheel vormt is het uiterlijk strak, ononderbroken en effen.

3.   Gietvloeren gaan erg lang mee

Als jij een gietvloer laat plaatsen, dan zal je een paar dagen te maken krijgen met overlast. De ruimten moeten volledig leeggehaald worden en de vloer wordt in meerdere lagen gelegd. Elke laag heeft een doeleinde en moet eerst drogen voordat de volgende kan worden aangebracht. Het plaatsen van een gietvloer neemt dus vaak wel een week in beslag. Daarna heb je een sterke vloer die zeker 50 jaar lang mee kan gaan. Zorg je er goed voor, dan is dat meer. Je moet je dus even aanpassen, maar daarna hoef je je vloer misschien wel nooit meer te vervangen.

4.   Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Heb jij vloerverwarming of wil je vloerverwarming aan laten leggen, dan kan dat gedaan worden in combinatie met een gietvloer. Je vloer zal hoger komen te liggen en gietvloeren zijn maar een paar millimeter dik. Daarnaast is het materiaal ongevoelig voor temperatuurschommelingen en zijn er zelfs bepaalde gietvloeren waar steentjes aan zijn toegevoegd die de warmte vasthouden en uit blijven stralen.

5.   Voor ieder budget een vloer

Een laatste reden waarom de keuze voor de gietvloer snel gemaakt is, is omdat de prijs die je betaalt erg varieert. Er is een vloer te vinden voor elk budget, van €40 per vierkante meter tot honderden euro’s per vierkante meter. Wat ook je stijl, budget, smaak en andere behoeften, gietvloeren zijn in de meeste situaties ideaal.