december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Gietvloeren wat zijn dit de voordelen en soorten

Gietvloeren wat zijn dit de voordelen en soorten

Gietvloeren: wat zijn dit, de voordelen & soorten

Een van de beste keuzes die je kunt maken wanneer je een nieuwe vloer wilt laten leggen, is om te kiezen voor een gietvloer.

Ben je van plan om een nieuwe vloer te plaatsen of je oude vloer te vervangen? Dan is er veel keuze qua vloersoorten. Een van de beste keuzes die je kunt maken wanneer je een nieuwe vloer wilt laten leggen, is om te kiezen voor een gietvloer. Maar wat wordt er verstaan onder en gietvloer? Wat zijn de mogelijkheden qua soorten gietvloer?
En welke voordelen hebben dit soort vloeren precies?

Gietvloeren: wat voor vloeren zijn dit?

Wie een gietvloer koopt, koopt een vloer die letterlijk over een bestaande ondervloer wordt gegoten. Vaak gaat het om een toplaag die enkele millimeters dik is. De vloer sluit naadloos af, is strak en waterdicht. Gietvloeren ogen modern en eigentijds, zijn eenvoudig qua onderhoud en hebben daarnaast nog veel meer voordelen te bieden. Daarover straks meer. Eerst iets over de soorten gietvloeren die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Drie soorten gietvloeren: polyurethaan, epoxy en betonlook

Als je een gietvloer wilt laten leggen, dan kun je kiezen uit twee typen gietvloeren, namelijk een polyurethaan (PU) gietvloer, een epoxy gietvloer of een betonlook (beton cire) gietvloer. Een polyurethaan vloer is gemaakt van kunststof hars die licht elastische eigenschappen heeft. Hierdoor kan polyurethaan op elk soort ondergrond worden aangebracht en in elk type ruimte. PU vloeren zijn goed bestand tegen scheurvorming en kunnen in een matte stijl, maar ook in zijdeglans of hoogglans worden afgewerkt.
Epoxyvloeren zijn gietvloeren die niet elastisch zijn, maar extra hard. Deze vloeren zijn daarom met name geliefd in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld om een bedrijfsloods, fabriekshal of garagevloer mee te beleggen. Epoxyvloeren zijn scheurvast en gemakkelijk schoon te houden.
Ten slotte kun je nog kiezen voor een zogenoemde betonlook of beton cire vloer. Deze vloer geldt als de mooiste en modernste variant onder de gietvloeren. Betonlook vloeren kunnen in allerlei kleuren en stijlen worden afgewerkt en bieden daarom veel keuzemogelijkheden voor de kritische consument.

De vele pluspunten van gietvloeren

Een betonvloer laten storten, of het nu in je woning is of in je bedrijf, heeft flink wat pluspunten. Een van de grootste voordelen van deze vloersoort is dat ze goed betaalbaar zijn. De bestaande vloer kun je gewoon laten liggen en hoeft er niet uitgesloopt te worden. Dat scheelt een hoop tijd en geld. Het enige wat er moet gebeuren is een harslaag over de bestaande vloer heen gieten.
Naast dit voordeel is een aantrekkelijk kenmerk van gietvloeren de vochtbestendigheid. Omdat de vloeren strak en waterdicht zijn, kunnen ze perfect gebruikt worden in vochtige ruimten als de keuken of de badkamer.
In de derde plaats is ook fijn dat PU vloeren, epoxy vloeren en betonlook vloeren eenvoudig schoon te houden zijn. De vloeren kunnen met een dweil of doek snel schoongemaakt worden. Doordat de vloeren geen naden en kieren hebben, blijft er geen vuil en vocht achter en kun je de betreffende ruimte hygiënisch en fris houden.
Ten slotte is de lange levensduur van gietvloeren een echte pre om voor deze vloersoort te kiezen. Zoek je een vloer die lang meegaat, dan is een gietvloer de perfecte optie!