februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

houten vloer verwijderen

houten vloer verwijderen

Houten vloer verwijderen? Volg dit stappenplan

Een houten vloer kan lang meegaan. Dat neemt niet weg dat de houten vloer op enig moment toch uit moet. Dit betekent dus ook dat het goed is om te weten hoe je dit op de juiste manier aanpakt. Een container huren voor het afval is belangrijk, maar niet het enige. In dit artikel is te lezen wat er allemaal nodig om de vloer goed te verwijderen.

1. De juiste materialen

Het is belangrijk om de juiste materialen bij elkaar te zoeken om de houten vloer te verwijderen. Het gaat om planken te tillen en los te krijgen zonder de vloerpanelen te beschadigen. Een cirkelzaag en een kleine hamer kunnen ook van pas komen om zonder schade te verwijderen. Zorg ook voor een bouwafval container om alle sloopmaterialen direct af te voeren.

2. Ruimte maken

Nu is het zaak om ruimte tussen de parketstroken te maken. De stroken die beschadigd zijn, zijn niet meer herbruikbaar. Daarom zijn die ideaal om mee te beginnen. Deze zaag je door om vervolgens los te wippen van de ondergrond. Pas wel op met gelijmde stroken, daar komt de kleine hamer in het spel. Het is belangrijk om de ondervloer niet te beschadigen. Zijn er geen beschadigde planken? Dan is het slim om plinten van de muur te halen en daar speelruimte te creëren om de stroken los te krijgen.

3. Stroken goed scheiden

Nu er ruimte is om aan de slag te gaan, is het belangrijk om de verschillende delen van de vloer los te krijgen van elkaar en van de grond. Het is vaak zo dat ze met een hamer tegen elkaar zijn gelegd. Dit maakt het gemakkelijker. Soms grijpen ze met groeven in elkaar. Dan moet heel voorzichtig worden gewerkt om ze niet kapot te maken.

Tip: Ga je een houten vloer verwijderen in de omgeving van Hilversum? Een container huren in Hilversum kan eenvoudig en voordelig online.

4. De ondervloer herstellen

Nu alles verzorgd is, is het ook belangrijk om de ondervloer te herstellen. Dat betekent dat lijm en vuil opgeruimd moet worden. Dit kan soms door de vloer simpel nat te maken en te laten drogen. Soms is een schoonmaakmiddel voor lijm nodig. De restjes kunnen dan voorzichtig met een plamuurmes worden losgemaakt. Let wel op dat geen schade ontstaat.