december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

3 tips bij het uitkiezen van tegels voor de keuken

3 tips bij het uitkiezen van tegels voor de keuken

3 tips bij het uitkiezen van tegels voor de keuken

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor in je keuken? Er is zoveel keuze! Hierdoor kan het soms lastig zijn om iets uit te zoeken. Daarom hebben we dit blog geschreven. Hierin geven we 3 tips bij het uitkiezen van nieuwe tegels. Benieuwd naar de tips? Lees dan gauw verder!

Kleur

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de kleur van de wandtegels voor de keuken. Een goed passende kleur maakt je keuken helemaal af. Een verkeerde kleur kan de uitstraling toch verpesten. Daarom is het goed om te kijken welke tegel past bij je interieur en bij de keuken zelf! Het is mogelijk om te kiezen voor een kleur die aansluit op de keuken, maar je kunt ook voor kleur gaan. Zo krijgt je keuken een compleet andere look en worden de tegels echte eye-catchers. Veel gekozen kleuren die in bijna elke keuken passen zijn zwart, grijs en wit.

De stijl

De stijl van je keuken is ook belangrijk als je een keuze gaat maken voor de tegels in de keuken. Er zijn tegenwoordig tegels verkrijgbaar in allerlei looks en stijlen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor rustieke wandtegels, maar ook tegels met een patroontje zoals Portugese tegels. De meeste keukens kunnen worden opgedeeld in de volgende stijlen:

  • Klassiek, warm en klassieke stijl
  • Vintage, echte retro stijl
  • Industrieel, voor moderne keukens

Kijk dus vooral waar jouw keuken onder valt en welke tegel hierbij past!

Vloertegels

We hebben het net al even over de wandtegels gehad, maar vloertegels zijn minstens zo belangrijk. Tegels zijn de meest hygiënische optie als het gaat om vloeren. Daarnaast kunnen ze tegen een stootje. Niet zo’n fan van vloertegels? Daar is een oplossing voor! Er bestaan tegenwoordig ook houtlook tegels. Deze tegels zijn de laatste trend en bootsten de houtstructuur perfect na. Zo heb je de voordelen van een tegel in je keuken, maar wel de mooie warme uitstraling van hout. Een ideale oplossing dus!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en veel succes gewenst met de zoektocht naar tegels!