februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

De juiste vloer voor jou

De juiste vloer voor jou

De juiste vloer voor jou

Een aantal punten zijn belangrijk bij het kiezen van een laminaatvloer. Denk onder andere aan:

  • De sfeer die je wilt creëren
  • De juiste structuur van de vloer
  • Een kleur die past bij je interieur
  • De lichtinval van de ruimte
  • De grootte van de ruimte

Vergeet de plinten niet

Een natuurlijke inrichting is helemaal de trend en breed laminaat sluit daar perfect bij aan. Maar hoe laat je jouw vloer het mooist uitkomen? Door plinten te gebruiken maak je de vloer helemaal af. Er zijn plinten verkrijgbaar in diverse hoogte en diktematen, voor iedere vloer kun je dus de juiste vinden. Je kunt ook kiezen voor verschillende laminaatsoorten door elkaar, voor een speels effect.

Hoe combineer ik mijn vloer?

Door andere materialen, zoals glas, textiel en metaal toe te voegen aan je interieur, zorg je dat jouw vloer heel mooi uitkomt. Kies een paar opvallende objecten en zorg voor een balans. Maak ook combinaties met verschillende vormen, hoekig en strak gaan bijvoorbeeld mooi samen met ronde vormen. Door het maken van een moodboard kun je een idee krijgen van wat waar goed staat en voorkom je miskopen. Tenslotte kun je ook heel bewust voor verschillende vloeren kiezen, zo kun je ruimtes indelen en van elkaar onderscheiden. Sta hier goed bij stil en gebruik in één ruimte niet meer dan twee vloersoorten.

Welke materialen kan ik gebruiken?

Gordijnen, plaids en kussen kun je ook betrekken bij de natuurtrend door bloem en plantachtige motieven te kiezen. Je geeft je huis een prettige sfeer door natuurlijke materialen zoals linnen, vilt en wol toe te voegen. Geometrische patronen doen het ook heel goed, hierbij is een rustige tegenhanger extra belangrijk. Voor extra geluiddemping is een vloerkleed op een laminaatvloer perfect.

Welke contrasten doen het goed?

Omdat hout zo neutraal is, kun je veel kanten op met kleur. Bij een lichte vloer doet donkergrijs op de muren het bijvoorbeeld heel goed. Bij hout kleuren ook roze en blauwtinten, levertinten, okergeel en zachte groentinten in warme en koele nuances heel mooi. Online kun je heel eenvoudig testen welke stijl het beste bij jou past.

Keuzes, keuzes

Kortom, het kiezen van een laminaatvloer is niet altijd makkelijk, juist omdat er zoveel kleuren zijn om uit te kiezen. Naast een mooie kleur wil je natuurlijk ook kwaliteit. Neem daarom de tijd om de juiste vloer uit te kiezen en bedenk je of je de vloer zelf gaat leggen of dat je het gaat uitbesteden.