februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

natuursteentegels-voor-terras

natuursteentegels-voor-terras

5 redenen om voor natuursteentegels te kiezen

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, of anderzijds van plan bent een constructie te maken zoals een terras of voetpad, dan is het wellicht je tijd waard om eens naar natuurstenen te kijken. Een natuursteen tegel is in principe gewoon hetzelfde als een normale tegelsteen, met als uitzondering dat dit natuurlijke stenen zijn die direct uit de natuur komen. Daarmee komen ook een hoop voordelen, dus mocht jij er nog over denken om nieuwe tegels aan te schaffen? Lees dan gauw verder!

Het is in principe even duur als andere stenen

Een van de dingen die mensen vaak denken is dat natuursteen een stuk duurder is dan andere types tegels. Dat blijkt in de praktijk vaak enorm mee te vallen. Natuursteen tegels zijn waar het de prijs betreft vaak even duur als vergelijkbare keramiek tegels. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met dit soort tegels gelijk een fortuin kwijt bent, je kan gewoon er op rekenen ongeveer even duur uit te zijn als met een normale vloer.

Het is compleet eco vriendelijk en natuurlijk

Een van de grootste voordelen van natuursteen is dat je niet bijdraagt aan ontbossing en dergelijke. De natuurstenen worden direct uit de natuur gehaald en zijn daardoor ook zonder enige andere processering direct te gebruiken voor constructie. Je zal ook zien dat dit soort tegels kleine oneffenheden en imperfecties hebben. Dat is ook deel van de charme van dit soort stenen. Zo zal je zien dat ze echt natuurlijk zijn. 

Het is goed vochtbestendig en werend

Een van de fijne dingen aan natuursteen is dat het van zichzelf al waterbestendig is. Aangezien de stenen uit de natuur komen moeten ze natuurlijk ook gewoon de regen kunnen verdragen, dus een beetje morsen kan verder niet heel veel kwaad. Mocht je dus verwachten dat je met veel morsende mensen dan wel dieren te maken gaat hebben in de kamer, dan zijn tegels van natuursteen een hele goede keuze. Op die manier heb je geen problemen met houtrot of andere dingen die zich door waterschade kunnen opdoen.

Het blijft stabiel ongeacht de seizoenen

Een probleem dat zich opdoet met houten vloeren is dat de vloer kan gaan krimpen of uitzetten aan de hand van het seizoen. Dit komt omdat hout in principe een levend element is waardoor het dus ook reageert op condities zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Dit is ook deels afhankelijk van het type hout dat je gaat gebruiken, maar over het algemeen is het hout wat hier resistent tegen is een stukje duurder dan ander hout. Mocht dit dus een struikelblok zijn, dan is natuursteen wellicht een betere keuze 

Het is makkelijk om schoon te houden

Het fijne van dit soort type steen is ook dat het niet makkelijk vuil vasthoudt. Dat betekent ook dat het vaak niet veel meer kost dan een nat doekje om alles netjes schoon te houden. Dit kan met andere materialen soms nog wel een probleem zijn. Hout heeft bijvoorbeeld het probleem dat vet makkelijk vast gehouden wordt waardoor je vaak met een gespecialiseerd middel er overheen moet gaan om het er goed af te krijgen. Dat kan een hoop extra moeite zijn die je jezelf wellicht liever bespaart.