februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

visgraatvloer

visgraatvloer

De voor- en nadelen van een visgraatvloer

Een visgraatvloer, wie kent ‘m niet. Deze vloersoort is de laatste tijd enorm geliefd bij zowel oudere als jongere mensen. Zowel in nieuwbouw als in oudere woningen. Maar wat maakt de visgraatvloer nu zo’n geliefde vloer en wat zijn de voor- en nadelen van een visgraatvloer?

Voordelen visgraatvloer

De visgraatvloer werd zelfs vroeger al in paleizen gebruikt om de vloer een mooi motief te geven. de visgraatvloer is dus weer helemaal terug van weggeweest. Maar wat zijn nu precies de grootste voordelen van een visgraatvloer? De visgraatvloer is te verkrijgen in diverse soorten materialen. Wil je een houten visgraatvloer? Of heb je liever een visgraatvloer van PVC? Kies je voor een visgraatvloer van PVC, dan kan hier eventueel ook vloerverwarming onder gelegd worden, wel zo lekker voor de voetjes in de winter! Kijk bijvoorbeeld eens bij visgraat PVC bij VloerXL. Het is tegenwoordig dus allemaal mogelijk. Een visgraatvloer kan ook zowel in grote als in kleine kamers gelegd worden en is enorm tijdloos. Tevens vergt een visgraatvloer weinig onderhoud en is een visgraatvloer ook prima bestand tegen kinderen of huisdieren die lekker binnen ravotten. 

Nadelen visgraatvloer

De grootste nadelen van een visgraatvloer zijn toch wel de kosten en het leggen. De kosten van een visgraatvloer zijn uiteraard afhankelijk van het materiaal, maar is sowieso een vrij dure vloersoort. Zeker als je het leggen uit wilt besteden aan een professional. Zij moeten de vloer met uiterste precisie en in het juiste patroon leggen, wat uiteraard tijd kost. Zeker als je een ruimte hebt met veel hoeken moet er vooraf goed gekeken worden hoe de vloer het beste gelegd kan worden. VloerXL.nl heeft enorm veel kennis en ervaring met het goed leggen van een visgraatvloer. Tevens kan een visgraatvloer slecht tegen vocht, dus deze vloersoort is geen aanrader voor een vochtige ruimte zoals een washok, wc of badkamer. Tot slot is een visgraatvloer erg gehorig als er geen goede ondervloer onder gelegd wordt. Geef daarom liever eenmalig wat meer geld uit aan goed isolerende ondervloer, dan dat je binnen korte tijd een krakende visgraatvloer hebt die erg gehorig is.