februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Nieuwe (PVC) vloer kopen? Dit moet je weten!

Een vloer is dé basis voor jouw huis. Het geeft je woning sfeer en zal voor een groot deel de basis van jouw interieur bepalen. In dit artikel vertellen we alles over de vloeren en interieurtrends van 2022. Al benieuwd geworden? Lees snel verder!

PVC vloeren zijn zo mooi als houten vloeren

Een trend die aankomend jaar in ieder geval nog niet uit het interieurland zal verdwijnen: zwart in je interieur. We zagen het de afgelopen jaren al bij zwarte keukens. Deze trend is volledig doorgetrokken naar zwarte kozijnen, stalen deuren, een zwarte trap; noem het allemaal maar op. Je kunt er ook voor kiezen om zwarte accenten terug te laten komen in je vloer. Kies bijvoorbeeld voor een goedkope pvc vloer met enkele verschillende kleuraccenten of pak het direct groots aan en ga voor een volledig zwarte PVC vloer. Daarbij ziet PVC er super realistisch uit, wat het een uitstekend alternatief maakt een dure houten vloer.

Trend 1: visgraatvloeren

Wil je wat extra warmte in huis creëren? Dan is een visgraatvloer wellicht iets voor jou! Het is de perfecte manier om warmte toe te voegen aan jouw interieur met zwarte accenten. Wil je het liever juist andersom? Kies dan voor een donkere tint, bijvoorbeeld een donker eiken visgraatvloer. Op deze manier creëer je een sfeervol contrast en vormt het een prachtig geheel met de omgeving. Dat maakt een visgraatvloer dé sfeermaker in zowel een landelijk, modern als industrieel interieur.

Trend 2: hout in huis

Het is niet meer weg te denken in ieder interieur. We hebben het dan natuurlijk over hout! Je ziet het overal: de natuurlijke materialen, houten accenten en houten meubels. Ook aankomend jaar zie je deze trend weer. Deze wordt uitgebreid met de botanische woontrend. Deze groeit nog verder en wordt nog populairder. Planten, hout, natuurlijke materialen: je kunt er de plank niet mee misslaan. Het idee hierachter is eigenlijk om buiten naar binnen te halen. Wil jij de botanische woontrend volledig doortrekken in jouw interieur? Kies