december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Palazzo XL visgraat pvc vloer van Belakos

Palazzo XL visgraat pvc vloer van Belakos

Belakos komt met nieuw visgraatvloer: de Palazzo XL

Een voordeel van de nieuwe generatie pvc vloeren is dat de visgraat pvc Palazzo XL een stuk rustiger overkomt dan zijn voorganger.

Het bekende merk Belakos heeft kortgeleden een nieuwe visgraat pvc Palazzo XL vloer op de markt gebracht. De nieuwe generatie visgraatvloeren van Belakos onderscheiden zich op meerdere vlakken van eerdere uitvoeringen van deze vloer, zoals de Rustico-serie. We spraken met een medewerker van een woonwinkel in de regio, Geert Geurtsen, over de kwaliteiten van de nieuwe visgraatvloeren die nu op de markt komen.

Keuze uit meerdere kleuren

Een van de grote voordelen van de Belakos Palazzo XL visgraat pvc vloer is het feit dat deze vloeren in maar liefst 4 kleurenvariaties verkrijgbaar zijn, aldus Geurtsen. Een nu al populaire kleur is de lichtgrijze variant van de pvc Palazzo vloer. Naast grijstinten zijn er ook nog drie andere vloerkleuren, in donkerder grijstinten en een lichtere en donkere bruintint. Qua kleuren kunnen klanten met de Palazzo pvc visgraatvloeren dus alle kanten op. Feitelijk is er voor elk wel wat wils te vinden qua kleurpatroon voor de vloer.

Grotere planken dan eerder

Geurtsen noemt nog een ander interessant kenmerk van de nieuwe pvc vloeren van het type Palazzo XL. Zo heeft de nieuwe visgraatvloer een grotere plank dan zijn voorganger Rustico serie. Niet alleen zorgt dit voor een visueel robuustere vloer, maar ook is het prettiger om deze vloer te leggen. Door de grotere planken kun je de vloer sneller en gemakkelijker plaatsen en ook beter inpassen in grotere ruimtes.

Een vloer die een rustige en kalme uitstraling heeft

Een voordeel van de nieuwe generatie pvc vloeren is dat de visgraat pvc Palazzo XL een stuk rustiger overkomt dan zijn voorganger. In de Rustico-serie kwam het nogal eens voor dat er tussen de planken een donkerder, dus verkleurde plank zat. De nieuwe visgraatvloeren van Palazzo XL zijn egaler qua kleur en hebben niet het probleem dat er een donkerder of juist lichtere plank in de voorraad zit. De vloer ziet er dan ook strakker en moderner uit dan de eerdere Rustico-uitvoering.

Voordelen genoeg als je kiest voor pvc visgraat vloeren

De prachtige visgraat pvc Palazzo XL vloer heeft uiteraard nog meer voordelen te bieden, zo laat Geurtsen ons weten. Koop je dit soort vloeren, dan profiteer je van de standaard kenmerken en voordelen die een pvc vloer te bieden heeft. En voordelen zijn er genoeg als je kiest voor een pvc visgraatvloer van een topmerk als Belakos. In de eerste plaats zijn pvc vloeren ideaal als je een vloer zoekt die probleemloos lang meegaat. Pvc vloeren hebben een sterke toplaag, die slijtvast is en voorkomt dat er grote beschadigingen kunnen ontstaan. Een tweede voordeel van pvc vloeren is, zo vervolgt Geurtsen, het feit dat pvc vloeren gemakkelijk en snel schoon te maken zijn. Doordat het oppervlakte naadloos en glas is, kan er geen vuil en vocht in naden en kiertjes komen en kan een pvc vloer snel gereinigd worden. Om deze reden zijn pvc vloeren populair in woonkamer, hallen, maar ook in keukens en badkamers. Het dweilen van een pvc vloer kan zonder schoonmaakmiddel met een dweil gebeuren, of gewoon met een stofzuiger.

Geluiddempende vloer zonder plakplinten

Belakos pvc visgraatvloeren hebben nog veel mer interessante voordelen, zo beklemtoont Geurten. Prettig is dat pvc vloeren van Palazzo omgevingsgeluiden dempen en daardoor zorgen voor een meer prikkelarme omgeving. Daarbij laten ze goed warmte door, waardoor je er een vloerverwarming onder kunt plaatsen, zonder dat dat ten koste gaat van de vloer zelf. Ten slotte is het fijne aan een visgraat pvc vloer van Palazzo is dat s strak kunnen worden verlijmd op de vloer en tegen de randen van muren. Om deze reden heb je geen plakplinten nodig om de vloer mooi af te werken.