december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Betonvloer repareren

Betonvloer repareren

Betonvloer repareren?

Dit moet je weten Is er sprake van gaten en oneffenheden in je betonvloer, dan staat je niets anders te doen dan de betonvloer repareren. Alleen als je de betonvloer laat repareren heeft de vloer weer rendement

Dit moet je weten Is er sprake van gaten en oneffenheden in je betonvloer, dan staat je niets anders te doen dan de betonvloer repareren. Alleen als je de betonvloer laat repareren heeft de vloer weer rendement; de vloer gaat langer mee en ziet er beter uit. Een gerepareerde betonvloer maak je bovendien veel gemakkelijker schoon.

Zaken die de vloer ernstig aan kunnen tasten

Hoewel de betonvloer ijzersterk lijkt, kun je toch te maken krijgen met zaken die de vloer snel en ernstig aan kunnen tasten. Heb je een Kwaaitaalvloer, dan krijg je vroeger of later te maken met betonrot als de wapening uitzet en tegen de buitenste betonlaag gedrukt wordt. Daardoor verslechterd de staat van de vloer in sneltreinvaart. Zaak dus dat goed in de gaten te houden. Overigens is het niet zo dat alleen een oude betonvloer met beschadigingen te maken krijgt. Integendeel. Ook pas gestorte vloeren kunnen gaten en oneffenheden vertonen. Vaak kun je die echter snel wegnemen. Krijg je te maken met zaken als betonrot, dan zal een specialist in betonvloer repareren ingeschakeld moeten worden om dit probleem op te lossen.

Prima zelf uitvoeren

Een betonvloer repareren kun je niet echt zelf uitvoeren. Daarvoor ben je een reparatiemiddel en een specialist nodig. Gebruik in elk geval geen egaline en geen kit. Dit is niet poreus genoeg om te hechten met de vloercoating. Mocht je tijdens de werkzaamheden afbrokkelende randen waarnemen en ligt de bewapening bloot? Dan is het zaak eerst de specialist te benaderen, want dit kan betonrot zijn. En dat is echt werk van mensen die er verstand van hebben. Daar kun je zelf niet mee uit de voeten.

Zorg voor een stofvrije vloer voor je met de reparatiewerkzaamheden begint

Is de schade te overzien en ga je zelf aan de slag met het repareren van de betonvloer, dan begin je met het stofvrij maken van de vloer. Met een verfkrabber of een ijzer krab je losse deeltjes weg. Met een borstel kun je de meeste stof prima wegnemen en pal voor je begint met het behandelen van de vloer gebruik je de stofzuiger. De gaten en scheuren kun je aanpakken met epoxy plamuur en de grotere gaten verhelp je door gebruik te maken van cementgebonden oplossingen. Houd dan wel rekening met de droogtijd. Ben je klaar en heb je de vloer laten drogen? Schuur dan de gerepareerde delen opnieuw en maak het opnieuw stofvrij. Vervolgens kun je er prima een verflaag op aanbrengen.