februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

De deurstopper

De vergeten oplossing voor deur schade: De deurstopper

Het is niet overdreven te zeggen dat je niet weet wat je hebt tot het weg is. Hetzelfde kan gezegd worden van je deur. Je denkt misschien nooit na over de schade aan de muren in je huis wanneer de deur dicht slaan, maar geloof me – die is er wel degelijk. Al die deuken en schrammen worden veroorzaakt door dichtslaande deuren, wat met een eenvoudige oplossing kan worden voorkomen: Een deurstopper.

Ideale deurstoppers voor elk huis

Er zijn een paar verschillende soorten deurstoppers, maar de twee populairste zijn de wig en de rubber. De wig is een eenvoudig, driehoekig stuk rubber of plastic dat je aan de onderkant van de deur plaatst om te voorkomen dat hij beweegt. Het rubber is iets veelzijdiger, want het kan zowel als wig of als traditionele deurstopper worden gebruikt. Het is ook een beetje duurzamer dan de wig. Welk type deurstopper je ook kiest, zorg ervoor dat hij groot genoeg is om de opening aan de onderkant van de deur op te vullen. Je wilt niet dat hij verschuift of eruit valt als je de deur sluit.

Hoe deuken en krassen in de deur te voorkomen

Het engste aan een deur die niet op zijn plaats zit, is het risico op schade aan een muur of meubelstuk. Daarom is het belangrijk dat je goed oplet waar je de deur plaatst, zodat je niet wordt opgezadeld met een muur vol krassen en deuken door het opengooien van de deur. Hier zijn enkele nuttige tips om beschadigde muren te voorkomen door je deur terug op zijn plaats te zetten:

  • Als je deur een kozijn heeft, zorg er dan voor dat het kozijn evenwijdig loopt met de muur.
  • Gebruik deurstoppers (wig of rubber) om te voorkomen dat de deur dicht slaan.
  • Zorg ervoor dat er minstens een centimeter ruimte is tussen de onderkant van de deur en de vloer.

Als je deze tips opvolgt, kan je er zeker van zijn dat je muren veilig en schadevrij blijven, hoe vaak je de deur ook uit frustratie opengaat!

Wat zijn de tekenen dat je deur uit vorm is?

Er zijn een paar tekenen die erop wijzen dat je deur niet in vorm is. Als de deur niet goed sluit, of te gemakkelijk openzwaait, dan moet de deur waarschijnlijk worden bijgesteld. Je kan ook controleren op deuken en krassen op de muur, die een veel voorkomend neveneffect zijn van een deur die niet in vorm is. Als je veel schade aan je muren ziet, dan is het tijd om correctieve maatregelen te nemen en je deur te repareren.