december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

De voor-en nadelen van behang

De voor-en nadelen van behang

De voor-en nadelen van behang!

De muren van een woonruimte zijn ontzettend belangrijk voor de woonruimte zelf. Dit komt omdat er geen enkel aspect in de woonruimte zo prominent aanwezig is als de muren. Het is dan ook belangrijk om de muren zo mooi mogelijk te bekleden om zo de mooiste uitstraling te creëren. Een van de manieren om je muur een uitstraling te geven is door deze te behangen. In deze blog vertellen we je wat de voor-en nadelen van behangen zijn!

Voordelen behangen

De voordelen van behangen zullen we afzetten tegenover een andere vorm van muurbekleding, namelijk verven. Het grootste voordeel van behangen is eigenlijk in twee woorden samen te vatten: oneindige mogelijkheden. Doordat je een bedrukte laag op de muren aanbrengt kun je hier werkelijk waar alles mee. Denk hierbij aan fotobehang, behang met reliëf, behang met patronen of neutraal behang. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dit is het grootste voordeel ten opzichte van verven. Als je de muur namelijk verft kun je deze slechts één kleur meegeven. Een muur mooi verven in meerdere kleuren is namelijk nagenoeg onmogelijk. Daarnaast zijn er niet alleen op het gebied van uitstraling veel mogelijkheden als het gaat om behang. Ook als het gaat om verschillende soorten behang heb je tal van keuzes. Zo kun je kiezen voor papierbehang, glasvezelbehang, vliesbehang en vinylbehang. Deze verschillende soorten behang dragen nog meer bij aan je keuzevrijheid als het gaat om behang!

Nadelen behangen

Ook de nadelen van behangen zullen we afzetten tegenover verven. Het behangen is een ontzettend precies proces waarin een foutje van een millimeter al gevolgen kan hebben. Dit is het grootste nadeel van behangen ten opzichte van verven. Bij verven ligt de foutmarge veel hoger. Als je namelijk een likje verf op de verkeerde muur verft, kun je deze zo weer overschilderen met een andere kleur. Het resultaat van behang is in veel gevallen wel mooier, maar het bereiken van dit resultaat is niet aan iedere behanger weggelegd. Daarnaast is behangen behoorlijk duur. Dit komt natuurlijk doordat je zoveel keuzevrijheid hebt.