februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Een nieuwe voordeur nodig Hier moet je op letten!

Een nieuwe voordeur nodig Hier moet je op letten!

Een nieuwe voordeur nodig? Hier moet je op letten!

Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur voor jouw woning en weet je niet waar je moet beginnen? Begrijpelijk! Er is tegenwoordig veel keuze in deuren. Denk aan verschillende materialen, kleuren maar ook kun je kiezen voor allerlei raampjes. Waar moet je nou eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een voordeur? Wij helpen je! Lees dus gauw verder!

Kies een stijl

 Bepaal eerste welke stijl voordeur je mooi vind. Wil je een opvallende deur of juist een eenvoudige deur? Daarnaast heb je qua glas meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een voordeur volledig in glas, of juist een voordeur met een klein kozijn er in. En wil je veel privacy? Een voordeur zonder glas is natuurlijk ook een optie. Ga na wat bij je past en kiest op basis hiervan een stijl en ramen.

Kies een materiaal

Voordeuren heb je in verschillende materialen. Kies uit hout, kunststof of aluminium. Weet je niet welk materiaal bij je past? Wij zetten ze even op een rijtje voor je.

Een houten deur past goed bij een klassieke uitstraling. Een houten deur is wel duurder dan kunststof en vergt meer onderhoud. Zo moet deze weer geschilderd worden en goed worden schoongemaakt. Wel heeft het dus een erg natuurlijke uitstraling.

Een kunststof voordeur wordt steeds populairder. De kunststof deuren zijn in verhouding niet duur en vragen daarnaast weinig onderhoud. Je hoeft ze niet opnieuw te schilderen en ook maar 1 x per jaar goed schoon te maken. Een deur waar je weinig om kijken naar hebt!

Een aluminium deur is een echte blikvanger. Deze deuren zijn stevig en valt vaak op. Daarnaast zijn aluminium deuren erg brandveilig en vereist het weinig onderhoud. Wel is een aluminium deur wat hoger in prijs.

Kies de isolatie

Vaak zijn er verschillende niveau’s qua isolatie van een deur mogelijk. Kunststof en aluminium zijn soiweso er goed isloerend. Maar wil je een extra goede isolatie? Bij kunststof is het ook mogelijk om een nog hoger niveau aan isolatie te krijgen. Deze deuren hebben dikkere panelen, HR+++ glas en extra versterking.

Ga voor een veilige deur

Nog een laatste tip: ga voor een veilige deur. De voordeur is dé plek voor inbrekers. Je wilt daarom een deur die veilig is en waar indringers niet snel naar binnen kunnen komen. Daarom is het van belang om te kiezen voor goed hang en slot werk. Kies hiervoor sloten met een politiekeurmerk, dan ben je verzekerd van veiligheid!