december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Tips voor het onderhouden en mooi houden van een vloer

Tips voor het onderhouden en mooi houden van een vloer

Tips voor het onderhouden en mooi houden van een vloer

Een nieuwe vloer laten leggen, het zorgt voor heel wat enthousiasme. Het liefst van al zou je hem natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw willen houden.

Een nieuwe vloer laten leggen, het zorgt voor heel wat enthousiasme. Het liefst van al zou je hem natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw willen houden. Dat kan ook perfect door de vloer met de juiste middelen te onderhouden en er zorg voor te dragen. Wanneer je je vloer goed onderhoudt en dit in combinatie met kwalitatief materiaal, dan gaat jouw vloer sowieso jaren mee! Geniet ervan! 

Vloer onderhouden, hoe doe je dat?

Hoe je je vloer moet onderhouden en wat voor soort middelen je daarvoor moet gebruiken, hangt natuurlijk af van wat voor soort vloer je hebt. Maar er zijn natuurlijk wel een paar basisregels die voor elke vloer gelden. Je vloer regelmatig stofzuigen of met een zachte borstel vegen is een must. Wanneer je vastgekleefd vuil opmerkt aan je vloer dan kan je een licht vochtige dweil nemen met een zacht reinigingsmiddel om deze vlekken te verwijderen. Vooral met vloeren zoals parket moet je oppassen met vocht. Eventueel kan je je vloer ook voorzien van een onderhoud, dit een of twee keer per jaar. Zo zie je maar, een vloer onderhouden is dus helemaal niet zo moeilijk! 

De juiste producten voor de juiste vloer

Als je overgaat tot het dweilen en reinigen van een vloer, dan moet je weten wat voor soort vloer je juist hebt. Enkel wanneer je dat zeker weet, kan je ervoor zorgen dat je je vloer met het juiste product aan het onderhouden bent. Een product voor een stenen vloer, kan niet altijd gebruikt worden voor een vloer uit massief parket. En de ene vloer kan al wat meer reinigingsmiddel gebruiken en verdragen dan de andere. Daarom is het belangrijk, alvorens bepaalde producten te gebruiken, eerst na te gaan of ze bestemd zijn voor jouw vloer