december 9, 2022

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie voor woningen

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie voor woningen

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie voor woningen

Om isolatie onder de vloer aan te doen brengen moet er wel de mogelijkheid toe zijn. De kruipruimte moet minimaal 50 centimeter hoog zijn

Vloerisolatie is de isolatie welke in de kruipruimte of ook wel eens kruipkelder genaamd wordt of reeds is aangebracht. Het kan zowel op de onderzijde van de vloer worden aangebracht als wel op de vloer van de kruipruimte.

Vloerisolatie is de isolatie welke in de kruipruimte of ook wel eens kruipkelder genaamd wordt of reeds is aangebracht. Het kan zowel op de onderzijde van de vloer worden aangebracht als wel op de vloer van de kruipruimte. In dit artikel gaan we verder in op dit onderwerp. Zo bespreken we onder ander voor welke type woning het isoleren van de vloer veel voordeel kan bieden.

Welke woningen zijn geschikt voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie

Woningen gebouwd vóór 1983 hebben bij de bouw veelal geen vloerisolatie gekregen. Mocht uw woning dateren van 1982 of eerder is vloerisolatie of kruipruimte isolatie voor u geschikt. Om isolatie onder de vloer aan te doen brengen moet er wel de mogelijkheid toe zijn. De kruipruimte moet minimaal 50 centimeter hoog zijn en voorzien zijn van een toegangsluik of toegang, om Polyurethaan, bodem-chips of glaswoldekens aan te kunnen brengen. Mocht uw woning niet beschikken over een toegangsluik kunnen wij in uw kruipruimte kijken door middel van een endoscoop. Zodoende kan onze isolatie-adviseur u informeren en adviseren of de kruipruimte geschikt is voor het aanbrengen van kruipruimte of vloerisolatie.

Soorten vloerisolatie

De beste type spouwmuurisolatie die de meest specialisten voor u hebben geselecteerd zijn: minerale dekens en polyurethaan schuim (PUR) van Baymer en bodem chips. Natuurlijk zijn er in de markt nog meer methodes, echter beperken wij ons in deze blog uitsluitend tot deze 3 varianten.

Voordelen vloerisolatie

  • energiekosten besparend
  • verbeterd wooncomfort
  • waarde woning neemt toe
  • geen koude vloer
  • vloer 2-3*C warmer
  • geen warmteverlies naar kruipruimte
  • hoger energielabel
  • verdient zich in enkele jaren terug
  • milieuvriendelijk

Welke woningen zijn geschikt voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie

Woningen gebouwd vóór 1983 hebben bij de bouw veelal geen vloerisolatie gekregen. Mocht uw woning dateren van 1982 of eerder is vloerisolatie of kruipruimte isolatie voor u geschikt.

Is mijn kruipruimte of kruipkelder toegankelijk voor het aanbrengen van isolatie?

Om isolatie onder de vloer aan te doen brengen moet er wel de mogelijkheid toe zijn. De kruipruimte moet minimaal 50 centimeter hoog zijn en voorzien zijn van een toegangsluik of toegang. Let er op dat er geen waterschade aanwezig mag zijn. Kies daarom voor een droge periode en laat eventueel het water dat aanwezig is onder de vloer wegpompen door een specialist.

Welke type vloerisolatie is geschikt

Het type vloerisolatie of kruipruimte isolatie dat voor uw vloer geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals of het om een houten vloer of betonnen vloer gaat. Voor houten vloeren isolatie: indien minder dan 15% vocht aanwezig in het hout: kies dan voor minerale dekens. Indien meer dan 15% vocht aanwezig in het hout: kies dan voor PUR. Voor betonnen vloeren isolatie kan het beste gekozen worden voor polyurethaan schuim isolatie.