februari 5, 2023

Alles over pvc vloeren, gietvloeren, laminaat, vloerisolatie

Alles over vloeren, gietvloeren, pvc vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren, betonvloeren

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

pvc vloer voordelen

Sta je voor de keuze voor een nieuwe vloer, dan komt er heel wat op je af. Omdat er vele verschillende vloersoorten bestaan, met elk zo hun eigen voor- en nadelen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een geweldige oplossing kan in dat geval de PVC vloer zijn. Want PVC kent namelijk zeer veel voordelen en is in zowel houtlook als steenlook te koop én, niet van echt te onderscheiden. Dat is wat een PVC vloer zo aantrekkelijk en uniek maakt. In dit artikel nemen we daarom de vele voordelen van de PVC vloer door.

Allereerst, welke PVC vloeren zijn er?

Er zijn diverse type PVC vloeren verkrijgbaar in de vorm van klik PVC óf verlijmbare PVC. Wie kiest voor een PVC vloer moet dus allereerst beslissen of er een klik systeem geplaatst wordt, of een verlijmde vloer. Om een beter beeld van de voordelen van beiden te krijgen, tref je hieronder een duidelijk overzicht.

Waarom zou je kiezen voor een klik PVC vloer?

 • Een klik PVC vloer vraagt niet om een geëgaliseerde betonnen ondergrond.
 • Wel dient er een ondervloer geplaatst te worden, voor demping.
 • Klik PVC is zelf te leggen.
 • Klik PVC is na een verhuizing eenvoudig mee te nemen.
 • Doordat klik PVC vloerdelen dunner zijn dan laminaat, zijn zij geschikter voor vloerverwarming.
 • Zeer slijtvast.

Waarom zou je kiezen voor een verlijmde PVC vloer?

 • Verlijmbare PVC vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, doordat zij direct op de geëgaliseerde betonvloer worden gelijmd. Het rendement van je vloerverwarming is hiermee optimaal.
 • Verlijmbare PVC vloeren zorgen voor geluidsreductie, doordat zij geen tikkend geluid produceren wanneer erover gelopen wordt. De geluidsproductie is dus minimaal ten opzichte van klik vloeren of laminaat.
 • Ook de verlijmbare PVC vloer is zeer slijtvast.

Enkele nadelen van de verlijmde PVC vloer ten opzichte van de klikbare PVC vloer:

 • Deze vloer is eigenlijk niet mee te verhuizen, doordat hij stevig aan de ondergrond is gelijmd.
 • De verlijmde PVC vloer moet door een vakspecialist gelegd worden en is dus niet zelf te leggen.

Prachtige, eigentijdse PVC vloeren

De huidige generatie PVC vloeren is nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden. De vloerdelen en prints kunnen daarbij in vele patronen gelegd worden, zoals te zien op de website van Floorinq.nl, waar je de broodnodige inspiratie kunt opdoen. Misschien kom je er jouw nieuwe vloer wel tegen. Want niet alleen de mogelijkheden zijn verrassend, ook de zeer realistische uitstraling van de huidige PVC vloer is ongekend. Zo kun je voor een prachtige visgraat vloer kiezen bijvoorbeeld, of voor de Hongaarse punt. PVC vloeren kunnen voor een rustieke uitstraling van de vloer zorgen, maar ook klassiek of een industriële look is veel voorkomend. Waar het ook heen moet met de sfeer binnen je woning, PVC vloeren zijn er in zo’n grote verscheidenheid, dat je er jouw persoonlijke voorkeur altijd in tegenkomt.